A Törökszentmiklósi FC stratégiai céljai

A TFC mindig is híres utánpótlás-nevelő klub volt, amelynek legfontosabb célja, a magyar futball számára minőségi utánpótláskorú labdarúgók kinevelése.

Szolnok, mint megyeszékhely mellett a második legnagyobb város Törökszentmiklós a régióban. A mi feladatunk a környék kisebb településein található tehetségek felkutatása és a képzési rendszerünkbe való bevonása. A Bozsik tornákat, fesztiválokat minden esetben mi szervezzük 120-140 fős létszámmal, így már a legkisebb kortól kezdve monitorozni tudjuk a tehetségeket. Célunk egy 170-200 fős bázis kialakítása, és minél magasabb szinten való versenyeztetése (ha lehet országos bajnokságokban).

A tehetségek előtt két utat próbálunk felvázolni: az egyik a magasabb szintre jutás – Szolnoki MÁV FC, illetve Akadémiák -, a másik a TFC felnőtt csapatában való szereplés. Szerencsére mindkét opció megvalósulására van számos példa. A felnőtt csapat 70 %-át saját nevelésű játékos alkotja.

A felnőtt csapat sajnos régóta nem volt megyei bajnok, így esélye sem volt NB III-ban szerepelni, pedig a 60-70-80-90-es években rendszeres résztvevője volt a harmadik vonalnak.

2015-től egy rendkívül tudatos jövőbe mutató fejlesztési programot hajtunk végre, amely mind infrastrukturálisan ( pályák öntöző rendszerrel való ellátása, öltöző felújítás, fedett lelátó építése, villanyvilágítás kivitelezése stb.), mind sportszakmailag előremutató és eredményes.

A felnőtt csapat stratégiai célja az NB III-ba való feljutás és a stabilan ott szerepelés, esetlegesen a Szolnoki MÁV FC  NB II-es csapatával partneri kapcsolat kiépítése.

Nagyon fontosnak tartjuk a TFC mint klub megítélésének erősítését. Sajnos a városban óriási a konkurencia, hiszen 2 komoly NB-s kézilabda klub mellett birkózó és egyéb nagy létszámú egyesületek működnek még.

Rendkívüli módon nyitottak vagyunk az új módszerekre, minden esetben támogatjuk az edzőink továbbképzéseinek a lehetőségét, sőt saját szervezésű edzői előadásokat is szervezünk.

Hirdetés

Start a Conversation

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .